1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Venkelsoep Met Zalm

Venkelsoep Met Zalm

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote venkelknol
2? dl melk
zout
versgemalen peper
30 gram boter
30 gram bloem
7? dl bouillon
2 eetlepels witte vermout
150 gram gerookte zalm
2 eetlepels gehakte bieslook [vers of diepvries]


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine


Een feestelijk voorgerecht waarbij zalm vervangen kan worden door reepjes paling of gerookte kip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de onderzijde van de stronk van de venkelknol en schaaf of snijd de venkel in smalle repen. Bewaar venkelgroen voor garnering.
Verwarm de gesneden venkel met de melk, een beetje zout en versgemalen peper en kook de groente in 15 minuten gaar.
Pureer de venkel met de melk met een staafmixer of in een keukenmachine.
Smelt de boter en roer de bloem er door. Voeg al roerende de bouillon in gedeelten toe en vorm er een lichtgebonden saus van.
Voeg de venkelpuree erbij en verwarm nog 5 minuten. Roer daarna de vermout en 1 eetlepel bieslook erdoor.
Snijd de zalm in smalle reepjes. Verdeel deze over 4 borden. Schep de warme soep erop en garneer met de rest van de bieslook en het venkelgroen.

Bereidingswijze

Voedingswaarde per persoon:
Energie [KJ/kcal] 884/213
Eiwit[g] 14
Vet[g] 12
Verzadigd vet[g] 6
Koolhydraten[g] 15



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top