Spinazielasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2001

Niet het meest geweldige, maar wel 1 van de eerste succesrecepten van mij. Ik ben ongeveer 5 jaar geleden begonnen met echt lekker koken. Deze lasagne hoorde toen bij mijn repertoire!! Maak maar na en proef. Kan vegetarisch en met vlees. Handig.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pak diepvries spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, 250 gr rundergehakt, bakje champignons, lasagnebladeren verdi, fetakaas, vleestomaten, beetje bloem en boter voor de bechamelsaus, halve liter melk, nootmuskaat, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, ingevet.

Voorbereiding

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in dikke plakken.

Bereidingswijze

Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken. Bak de gesnipperde ui met de knoflook. Rul het gehakt hierbij. Doe de champignons erbij. Laat even bakken. Doe het bij de uitgelekte spinazie en bestrooi met nootmuskaat.
Vervolgens de boter laten smelten in een pannetje, bloem erbij en met de melk een saus maken. Deze op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout. Bedek de ingevette ovenschaal met een laag lasagnebladeren. Daarover een laag witte saus, vervolgens een laagje spinaziemengsel.
Daaroverheen stukjes feta en als laatste de plakken tomaat. Dan weer bladeren en zo door gaan met stapelen. Zorg dat de laatste laag spinazie is. Ruim een half uur in de oven op zo'n 220 graden C.

Serveertip

Lekker met een groene salade van ijsbergsla met olijven, zongedroogde tomaatjes en feta.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 29-01-2001

Ook ik heb je spinazie-lasagne bij mijn favorieten gezet, ik ga hem snel proberen want mijn kids zijn gek op spinazie.

orphan avatar
orphan 21-01-2001

Ben dol op "gewone" lasagne. Heb deze dan ook favo gezet!!!! Lijkt me heel lekker. Als ik hem heb gemaakt meld ik je het wel!!! Elien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten