Sambal goreng telor (hete eieren)
- Indonesisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
Eier gerecht (pittig bijgerecht)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 2 blikjes tomatenpure, 4 eetlepels ketjap bengteng manis en 2 eetlepels sambal oelek.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 190,43 kcal |
Koolhydraten | 16,14 g |
Eiwitten | 8,74 g |
Vetten | 9,63 g |
Voorbereiding
Eieren koken en de ui en knoflook heel fijn versnipperen.
Bereidingswijze
Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Draai het vuur lager en voeg dan de overige ingredienten toe. Verdun de saus met water. Verdeel de eieren in partjes en schep de hete saus erover.
Serveertip
Heerlijk bij spinazie of een rauwkost met aardappelen of rijst.