Sambal goreng telor (hete eieren)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Eier gerecht (pittig bijgerecht)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 2 blikjes tomatenpure, 4 eetlepels ketjap bengteng manis en 2 eetlepels sambal oelek.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 190,43 kcal
Koolhydraten 16,14 g
Eiwitten 8,74 g
Vetten 9,63 g

Voorbereiding

Eieren koken en de ui en knoflook heel fijn versnipperen.

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Draai het vuur lager en voeg dan de overige ingredienten toe. Verdun de saus met water. Verdeel de eieren in partjes en schep de hete saus erover.

Serveertip

Heerlijk bij spinazie of een rauwkost met aardappelen of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoliengarde avatar

Doorsturen

Home Recepten