1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal goreng telor (hete eieren)

Sambal goreng telor (hete eieren)

Door: jacoliengarde

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-01-2001

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 2 blikjes tomatenpure, 4 eetlepels ketjap bengteng manis en 2 eetlepels sambal oelek.



Eier gerecht (pittig bijgerecht)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren koken en de ui en knoflook heel fijn versnipperen.

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Draai het vuur lager en voeg dan de overige ingredienten toe. Verdun de saus met water. Verdeel de eieren in partjes en schep de hete saus erover.

Serveertip

Heerlijk bij spinazie of een rauwkost met aardappelen of rijst.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top