Sambal goreng telor (hete eieren)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-01-2001

Eier gerecht (pittig bijgerecht)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 2 blikjes tomatenpure, 4 eetlepels ketjap bengteng manis en 2 eetlepels sambal oelek.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eieren koken en de ui en knoflook heel fijn versnipperen.

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Draai het vuur lager en voeg dan de overige ingredienten toe. Verdun de saus met water. Verdeel de eieren in partjes en schep de hete saus erover.

Serveertip

Heerlijk bij spinazie of een rauwkost met aardappelen of rijst.

Laatste reacties

conny62 avatar
conny62 13-05-2002

Lekker, Ik heb al twee of drie andere recepten van sambal telor,maar ik probeer ze allemaal en neem ze allemaal mee. Bedankt en groetjes Conny

esmeraldav avatar
esmeraldav 29-10-2001

Niks te heet hoor, deze eieren zijn echt zalig!Een heerlijk contrast, de sambal met de ketjap! Ik heb ze alleen heel gelaten want had het een dag van te voren gemaakt en was bang dat het bij het opwarmen aan gort zou pruttelen! Dit recept ga ik zeker meer maken, makkelijk en smullen maar! Hartstikke bedankt en groetjes van Esmeralda

edithpollepel avatar
edithpollepel 12-01-2001

Ik heb deze eieren gemaakt. Nou dat was even schrikken. Ze waren wel heel erg heet. Of waren deze eieren van een speciaal soort kippen. Hete kippen? Ben jij soms een hete haan? Groetjes het hennetje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten