Kipschnitzel met roergebakken bietjes

  • Slanke keuken,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui
600 g vastkokende aardappelen
600 g gekookte rode bietjes
2 zoetzure appels
2 sl balsamico azijn
zout, peper
3 el Umer of Bulgaarse yoghurt
2 el fijngehakte bieslook
4 el olie
4 ongepaneerde kipschnitzels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of pan

Voorbereiding

Snipper de ui en snijd de aardappelen en bietjes in stukjes. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok of ruime pan en bak de aardappels in - 5 min. bruin. Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in - 10 min. gaar. Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend - 3 min. mee. Blus af met de azijn en roer de appel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en warm nog - 1 min. door. Wrijf de kipschnitzels in met peper enzout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan mat anti-baklaag en bak de schnitzels in - 10 min. bruin en gaar. Roer de Umer door de bietjes, bestrooi met bieslook en serveer met de schnitzels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten