Kipschnitzel met roergebakken bietjes
- Slanke keuken,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-01-2001
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui600 g vastkokende aardappelen
600 g gekookte rode bietjes
2 zoetzure appels
2 sl balsamico azijn
zout, peper
3 el Umer of Bulgaarse yoghurt
2 el fijngehakte bieslook
4 el olie
4 ongepaneerde kipschnitzels
Benodigdheden
wok of panVoorbereiding
Snipper de ui en snijd de aardappelen en bietjes in stukjes. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok of ruime pan en bak de aardappels in - 5 min. bruin. Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in - 10 min. gaar. Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend - 3 min. mee. Blus af met de azijn en roer de appel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en warm nog - 1 min. door. Wrijf de kipschnitzels in met peper enzout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan mat anti-baklaag en bak de schnitzels in - 10 min. bruin en gaar. Roer de Umer door de bietjes, bestrooi met bieslook en serveer met de schnitzels.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties