1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Omelette Siberienne

Omelette Siberienne

Door: jdejongh

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 60 gr. suiker, 35 gr. bloem, 12 gr. ma?zena, mespunt zout, 3 eetl. sinaasappellikeur, 300 gr. aardbeien, 2 eetl. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker,
1 1/2 l. roomijs naar keuze, 4 eiwitten, mespunt zout, 100 gr. poedersuiker, 2 eetl.cognac of rum.


Verder heb je nodig


Bakje van bakpapier vouwen van ? 24 x 15 cm.
ingevet en met bloem bestoven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. Kom met eieren en suiker in bak warm water zetten en in ? 10 min. tot schuimige massa mixen. Bloem met ma?zena en zout zeven, in delen door ei-mengsel spatelen en direct in vorm scheppen.
Cake in midden van oven 20-25 min. licht-bruin en gaar laten worden. Na baktijd ? 5 min.in open oven laten staan, op rooster keren, bakpapier verwijderen. Laten afkoelen, randen eraf snijden, verkruimelen en bewaren.Cake op ovenvaste schaal leggen en met likeur besprenkelen.

Bereidingswijze

Voor saus aardbeien pureren, helft van vanillesuiker en poedersuiker naar smaak toevoegen. De randen van cake verkruimelen en door de helft van aardbeienpuree roeren.Eiwitten met zou zeer stijd kloppen. Poedersuiker en de rest van vanillesuiker zeven en in delen door eiwit kloppen. Aardbeienpuree zonder kruimels over cake verdelen. Ijs in bolletjes erop scheppen, boven- en zijkant gladstrijken. Aardbeienpuree met kruimels over boven- en zijkant van ijs verdelen. Afdekken met dikke laag eiwit. Cake tot gebruik in diepvries zetten.

Serveertip

Oven voorverwarmen op 240 gr. Eiwit in midden van hete oven in ? 5 min. goudbruin laten worden en direct serveren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jdejongh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top