1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lijnvriendelijk

Lijnvriendelijk

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 dubbele kippefilets
1 bouillonblokje
1 knoflookteentje
1 kropsla
olijfolie
1 citroen
provencaalse kruiden
hardgekookte eieren
4 sneetjes brood
knoflookolie
parmezaankrullen


Verder heb je nodig


Braadban
ketel


Voor iedereen die na de feesdagen aan de lijn willen werken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 2 dubbele kipfilets gaar in 2 dl kippenbouillon (water blokje) met 1 geperst knoflookteentje.
Haal de filets uit de bouillon, laat ze wat afkoelen en snij ze in blokjes of reepjes.
Maak 1 kropsla schoon.
Roer een vinaigrette met 6 eetlepes olijfolie, 2 eetlepels citroensap en een mespunt provencaals kruiden. Maak er de sla
mee aan.
Leg de kipblokjes op de sla met de vinaigrette.
Werk af met de hardgekookte eieren in partjes en met parmezaankrullen.
Snij 4 sneetjes brood in blokjes. Bak ze goudbruin in knoflook olie. Schep de warme croutons op de salade en serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uchi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uchi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top