Spinazie-Tandoori Ovenschotel
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
Hartige ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelenpak bladspinazie (in vriezer van Iglo)
300-400 gr. runder-, of gemengd gehakt
pakje Honig tandoori-kruiden (wokmix)
1 bekertje creme fraiche
scheutje melk
zakje geraspte oude kaas
Benodigdheden
ovenschaal
stamper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Kook in een andere pan de spinazie volgens de aanwijzingen op het pak.
Bak ondertussen het gehakt rul (zonder kruiden).
Als het vlees goed gebraden is dan de 2 zakjes Honig tandoori-kruiden erdoor mengen, het bekertje creme fraiche erdoor roeren en de pan van het vuur halen.
De aardappels afgieten en fijnstampen/ pureren met een beetje melk.
Tevens de spinazie afgieten.
Pak een ovenschaal en bedek de bodem met het gehakt.
Dan de spinazie verdelen over het gehakt en daarop de gepureerde aardappelen verdelen.
En tenslotte de geraspte oude kaas over de top strooien.
Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is) en dan
SMAKELIJK ETEN!