1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio

Carpaccio

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 courgette, zout, peper, 6 el olijfolie, 3 gedroogde tomaten, 2 el kleine basilicumblaadjes, 1 reep citroenschil, 2 el citroensap, 100 gram gemengde sla, 250 gram ossehaas(carpaccio), 3 grote champignons, 4 el pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Grillpan


Carpaccio met gemarineerde courgettes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Minimaal 3 1/2 uur van te voren: courgette in schuine plakken snijden. Plakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie in 4-6 minuten aan beide zijden bakken. (of op grillpan roosteren)
Courgette plakken in kom leggen, tomaat in hele kleine reepjes erbij leggen. Basilicum, citroenschil, zout en peper toevoegen en 4 el olijfolie erover schenken. Courgette minstens 3 uur op kamertemperatuur laten marineren.

Bereidingswijze

Courgettes uit marinade scheppen. Citroenschil verwijderen en citroensap door marinade roeren(dressing).
Sla mengen met 2 el dressing en salade over borden verdelen. Vlees, champignons in heel dunne plakken genseden en courgettes over sla verdelen. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren en over carpaccio strooien. Rest van dressing mengen over carpaccio schenken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gita_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gita_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top