1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. mexicaanse ovenschotel

mexicaanse ovenschotel

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2001

Ingrediënten 4 personen


Tortilla ships, nacho cheese
300 gr. verse andijvie (gesneden)
2 a 3 ons gehakt
1 zakje tacokruiden
1 ui
blikje mais
125 ml. creme fraiche
200 gr. geraspte kaas


Verder heb je nodig


Koekepan
ovenschaal
oven


Lekker en eenvoudig, deze ovenschotel met tortillaships als bodem

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Rul het gehakt in een koekepan en voeg de ui (gesnipperd) toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de taco kruidenmix met de aangegeven hoeveelheid water toe. Als je van bruine bonen houdt, kan je die ook aan dit gehakt mengsel toevoegen.
Pak een ovenschaal en bedek de bodem met tortilla ships, niet te weinig. Leg hieroverheen een laag van vers gesneden andijvie (niet gekookt). Leg het gehaktmengsel boven op de andijvie en verspeid daarop de maiskorrels (zonder vocht). Daarbovenop de chreme fraiche verdelen en tenslotte strooi je de geraspte kaas over de bovenste laag.

Zet de schaal in de oven (200 graden) en verwarm dit gedurende 30 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthkroner


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthkroner
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top