Hongarije: Aardappelsouffle

  • Hongaars, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2001

Te bereiden in de Romertopf. Schotel met aardappelen, rookworst, eieren en zure room. Lekker met een frisse (paprika- of tomaten-)salade of knapperige verse groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen, 4 hardgekookte eieren, 1 rookworst, 50 g gesmolten boter, zout, 1 bekertje zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

De aardappelen met schil en al wassen, in water met wat zout aan de kook brengen, gaarkoken, afgieten, nog heet pellen en vervolgens laten afkoelen.
De Romertopf in ruim koud water leggen.

Bereidingswijze

De aardappelen, eieren en rookworst in schijfjes/plakjes snijden en laag om laag in de Romertopf leggen; elke laag laag met een deel van de gesmolten boter begieten en bestrooien met zout. De bovenste laag moet aardappel zijn. De zure room erover verdelen en de Romertopf met deksel erop in de koude oven plaatsen. De oven op 200-225 graden zetten.
Oventijd: 45-55 minuten. Tien minuten voor het einde van de oventijd het deksel verwijderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten