1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco Met Gremolata

Ossobuco Met Gremolata

Door: marleenhopp

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 uien - 1 teentje knoflook - 250 gr wortelen - 250 gr bleekselder - 500 gr tomaten - 5 el olijfolie - pezo - bloem - 4 kalfsschenkels - 2,5 dl droge witte wijn - 2,5 dl rundsbouillon - 2 laurierblaadjes - tijm - oregano
Voor de gremolata : 1 onbespoten citroen - 1 bosje peterselie - 2 teentjes look


Verder heb je nodig


Mes - bord - grote diepe pan met deksel of grote kookpot - rasp


Er zijn er wellicht velen die dit recept kennen, maar heb je het op deze wijze al geprobeerd?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De uien en de look pellen en fijnhakken, de wortelen en de bleekselder in dobbelsteentjes snijden. De tomaten ontvellen in heet water en van de pitjes ontdoen, daarna het vlees in blokjes snijden. De schenkels met pezo bestrooien en door de bloem halen

Bereidingswijze

Verhit de olie en laat er de schenkels in bruinen. Voeg de uien, look, de groenten, de kruiden, de bouillon en de witte wijn toe. Laat 1/2 uur stoven in gesloten pan. Doe het tomatenvlees erbij en laat nog een 1/2 uur stoven. Proef of alles naar smaak is en kruid eventueel nog bij. Maak ondertussen de gremolata : rasp de schil van de citroen, hak de peterselie en de look fijn en meng eronder

Serveertip

Normaal op bord serveren met stokbrood of rijst maar wij eten dit met spagetti. De gremolata toch maar niet erop strooien : voor sommigen kan dit het gerecht te zuur maken. Laat uw gasten zelf kiezen !!! Smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top