Gazpacho

  • Spaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2001

Een koude soep met lekker veel groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1200 gr. tomaten, 3 komkommers, 3 rode paprika's, 3 gele paprika's, 3 uien, 8 tenen knoflook, 2 1/2 dl droge sherry (of ev. wijnazijn), 3 kleine blikjes tomatenpurree, 9 el olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 5 tl cayennepeper, 150 gram croutons, 1 zakje peterselie, 3 lt. bouillon (groente of tuinkruiden).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(Staaf)mixer.

Voorbereiding

Schil de komkommer, maak de paprika's en uien schoon. Neem 1/4 van de komkommer en gele paprika apart. Snij alle overige groenten in vrij grove stukken. De apart genomen paprika en komkommer in hele kleine blokjes en hou deze apart. Pers de knoflook.

Bereidingswijze

De overige groenten met de knoflook, sherry en 500 ml bouillon in een pan doen en tot een gladde soep maken met de staafmixer. Koud zetten. De rest van de bouillon met de olie, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper met een garde door elkaar roeren. Roer dit door het eerder gemaakte mengsel en laat goed koud worden.

Serveertip

Meng de apart genomen komkommer, paprika en peterselie door elkaar. Garneer elk bord/kommetje met een klein handje hiervan en een beetje croutons.
Lekker met stokbrood met kruidenkaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten