Gazpacho
- Spaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-01-2001
Een koude soep met lekker veel groenten.
Ingrediënten 12 personen
1200 gr. tomaten, 3 komkommers, 3 rode paprika's, 3 gele paprika's, 3 uien, 8 tenen knoflook, 2 1/2 dl droge sherry (of ev. wijnazijn), 3 kleine blikjes tomatenpurree, 9 el olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 5 tl cayennepeper, 150 gram croutons, 1 zakje peterselie, 3 lt. bouillon (groente of tuinkruiden).Benodigdheden
(Staaf)mixer.Voorbereiding
Schil de komkommer, maak de paprika's en uien schoon. Neem 1/4 van de komkommer en gele paprika apart. Snij alle overige groenten in vrij grove stukken. De apart genomen paprika en komkommer in hele kleine blokjes en hou deze apart. Pers de knoflook.
Bereidingswijze
De overige groenten met de knoflook, sherry en 500 ml bouillon in een pan doen en tot een gladde soep maken met de staafmixer. Koud zetten. De rest van de bouillon met de olie, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper met een garde door elkaar roeren. Roer dit door het eerder gemaakte mengsel en laat goed koud worden.
Serveertip
Meng de apart genomen komkommer, paprika en peterselie door elkaar. Garneer elk bord/kommetje met een klein handje hiervan en een beetje croutons.
Lekker met stokbrood met kruidenkaas.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties