1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. frijoles borrachos

frijoles borrachos

Door: afke_veenstra

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2001

Ingrediënten 2 personen


125 g kidneybonen (blik)
125 g vleestomaten
1 ui
50 g spekreepjes
? el olie
2 teentjes knoflook
1 rode peper
? tl oregano
? tl komijnzaad
? l licht bier
zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd ze klein. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Bak de reepjes spek kort in de olie, voeg de stukjes ui toe, pel de teentjes knoflook, pers ze uit en voeg ze toe als de ui glazig is, bak dit alles voor 3 minuten en voeg dan de tomaten toe. Verwijder het zaad uit de pepers en hak ze fijn, voeg de pepers en de uitgelekte bonen toe aan het mengsel, strooi er peper, zout, oregano en komijn bij. Giet het bier in de pan en laat het gerecht koken totdat het een samenhangend geheel is geworden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afke_veenstra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top