Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. frijoles borrachos

frijoles borrachos

Door: afke_veenstra

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2001

Ingrediënten 2 personen


125 g kidneybonen (blik)
125 g vleestomaten
1 ui
50 g spekreepjes
? el olie
2 teentjes knoflook
1 rode peper
? tl oregano
? tl komijnzaad
? l licht bier
zout, peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd ze klein. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Bak de reepjes spek kort in de olie, voeg de stukjes ui toe, pel de teentjes knoflook, pers ze uit en voeg ze toe als de ui glazig is, bak dit alles voor 3 minuten en voeg dan de tomaten toe. Verwijder het zaad uit de pepers en hak ze fijn, voeg de pepers en de uitgelekte bonen toe aan het mengsel, strooi er peper, zout, oregano en komijn bij. Giet het bier in de pan en laat het gerecht koken totdat het een samenhangend geheel is geworden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afke_veenstra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top