konijn volgens oma welling met appelstroop en peperkoek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2001

Heerlijke konijn ouderwets bereid

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voorbereiding
Per persoon 1,5 konijnebout (konijnepoot)
1 beker azijn (of meer)
2 bekers water (of meer) (de konijnenbouten moeten onderstaan in de marinade.

Bereiding
1 ui (gesneden)
2 laurierblaadjes
2 kruidnagelen


50 gr. Boter
2 uien (gesneden)
2 laurierbladen
2 kruidnagelen
1,5 eetlepel appelstroop
1 snee peperkoek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Konijn 2 dagen van te voren in pan in marinade zetten van 1 beker azijn en 2 bekers water, met 1 gesneden ui 2 laurierblaadjes en 2 kruidnagelen.

Bereidingswijze

's Morgens konijnebouten laten uitlekken in vergiet en droogdeppen met keukenpapier of schone theedoek.
In grote braadpan konijn bruin braden in boter. Als de stukken rondom bruin gebraden zijn bestrooien met zout en peper. Stukken konijn uit pan nemen, en in vet dat in pan zit 2 uien fijn snipperen en fruiten, daarna 2 laurierbladeren, 2 kruidnagelen, 1,5 eetlepel appelstroop (naar smaak), 1 snee ontbijtkoek toevoegen. Even goed doorroeren tot alle ingredienten opgelost zijn en de saus goed heet is. Daarna stukken konijn erin leggen en onder af en toe roeren, oppassen dat de saus en het konijn niet aan de bodem plakt, op een klein pitje gaar laten sudderen, tot vlees iets los laat van het bot. Daarna saus afmaken op smaak met suiker, zout, eventueel port of madeira of andere rode wijn, en binden met allesbinder of aardappelmeel (saus niet te dik maken).

Eet smakelijk

Serveertip

Heerlijk met aardappelkroketjes, tutti frutti en spruitjes of andere lekkere groente.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 06-12-2001

ik heb ook een oma welling (had) en die maakte het net zo lekker!!!!!!!!!!!! groet! Beppie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten