zeetong-zalmrolletjes met kreeftensaus
- Internationaal, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Een heerlijk feestelijke visschotel,een combinatie van zeetong,zalm,garnalen en kreeftensaus.
Ingrediënten 4 recipe.people
-8 zeetongfilets,-8 zalmfilets van hetzelfde formaat als de zeetongfilets.Om de vis in te pocheren;
-prei ui,wortel,bladselderij kant en klaar
voorverpakt te koop,-klontje boter,-glas witte droge wijn,-glas water,-smaakstoffen.
Voor de saus;
-1/2 blikje kreeftensoep,-2 dl. room,-beetje pocheervocht.
-100 gr.Hollandse garnalen.
Voorbereiding
-leg op elk tongfilet een zalmfilet,rol het op en steek het vast met een prikkertje,doe de groenten,wijn,water,klontje boter en de smaakstoffen in een hapjespan en laat het alvast enige minuten smoren.
Bereidingswijze
-Leg de rolletjes tegen elkaar op/in het pocheervocht,doe de deksel op de pan en laat het in ongeveer 15 minuten gaarpocheren,ondertussen maak je de saus,-verwarm een half blikje met de room en garnalen,is de saus te dik doe je er wat pocheervocht bij,is de saus te dun doe je er wat uit het blikje bij,experimenteer.
Opmaken;-haal het prikkertje eruit,snij het diagonaal door en leg het in midden van een bord,giet de saus er omheen.
Serveertip
Serveren met worteltjes die je op het bord kunt dresseren en peterselie-aardappeltjes.
Een lekkere wijn? 'Menetou Salon'