humkessoep

  • Regionaal, Soep
  • 60-120 min.

Een lekkere volle maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250gr. soepvlees voor de bouillon 1 ui, paar worteltjes, selderie en peper.* 200 gr zuurkoolspek* 1 verse worst van ong. 300 gr* 1 rookworst(Hema natuurlijk)* ong.2 liter water* 2 blikken witte bonen uitgelekt* 300 gr. sperciebonen in kleine stukjes schuingesneden* 4 middelgrote aardappels in blokjes* 250 gr. knolselderie in blokjes* 4 rundvleesbouillonblokjes* Selderie en peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, scherp mes, grote soeppan.

Voorbereiding

Soepvlees opzetten met water, ui, wortel en selderie en peper en er bouillon van trekken. Ongeveer 2 uur. Dan de verse worst erbij doen ongeveer 20 minuten en het zuurkoolspek. Knolselderie en aardappels schillen en in blokjes snijden. Witte bonen uit laten lekken.

Bereidingswijze

Verse worst en spek uit de pan nemen. De witte bonen, selderijknol, aardappels en sperciebonen in de bouillon doen en een half uurtje mee laten koken. Na 10 minuten de rookworst erbij doen en tegen de kook aan 20 minuten laten staan. Rookworst weer uit de pan nemen en intussen spek in blokjes snijden en verse- en rookworst in plakjes. Selderie en peterselie fijnhakken. Bouillonblokjes verkruimelen boven de soep en op smaak maken met peper. Vlees terug doen in de pan en alles goed door laten warmen. Eventueel iets binden met een beetje maizena. Vlak voor het opdienen de selderie en peterselie door de soep roeren.

Serveertip

Lekker met fijn volkorenbrood en roomboter.
Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renee_r avatar
renee_r

Doorsturen

Home Recepten