1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bagna Caoda

Bagna Caoda

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-01-2001

Ingrediënten 6 personen


125 gr boter, 6 tenen knoflook, geplet, 300 gr ansjovisfilets (liefsvan gezouten ansjovis), 2 dl olijfolie (extra virgine), opdienen met gemengde rauwe groenten**



Warme dipsaus met ansjovis en knoflook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe boter en knoflook in een aardewerk pot op heel laag vuur tot de knoflook is opgelost in de hete, maar niet kokende boter; roer af en toe. Voeg de ansjovis toe en laat het geheel op heel laag vuur staan tot ook de vis gesmolten is. Dan is de Bagna Caoda klaar om er de groenten in te dopen.

Serveertip

**U kunt kiezen voor bijv. kardoens, aardperen, rode en gele paprika, rauwe bloemkoolroosjes, bleekselderij, artisjokbodems, lente-uitjes etc. etc. Nota Bene: de groenten moeten in dunne reepjes gesneden worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top