1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spinazie
  6. Koreaans Varkensvlees Met Spinazie

Koreaans Varkensvlees Met Spinazie

Door: pjotr57

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2001

Ingrediënten


1 el sesamzaad, 400 gr spinazie, 2 tene knoflook in zeer dunne plakjes, 3 lente-uitjes, fijngehakt, 1/2 tl cayennepeper, 300 gr hamlappen in dikke repen, 2 el olie, 2 tl sesamolie, 2 el Japanse sojasaus, 2 tl suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes 3-4 min. in een droge koekenpan op matig vuur. Schud met de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. Haal de sesamzaadjes uit de pan om aanbranden te voorkomen.
Was de spinazie goed. Verwijder eventuele harde steeltjes en hak de spinazie grof.
Schep knoflook, lente-ui, cayennepeper en vlees goed door elkaar. Verhit beide soorten olie in een wok. Roerbak het vlees in drie porties in de zeer hete olie goudbruin. Haal het vlees uit de pan.
Doe de spinazie met de sojasaus en de suiker in de wok. Laat de spinazie in 2 min. slinken. Voeg varkensvlees en sesamzaad toe. Schep goed door elkaar en serveer direct.

Serveertip

Lekker met rijst of noedels en Kim Chi



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pjotr57
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top