1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. kim chi (Koreaans)

kim chi (Koreaans)

Door: pjotr57

  • Aziatisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2001

Ingrediënten


1 grote Chinese kool, 1/2 kop zeezout, 1/2 tl cayennepeper, 5 lente uitjes, fijngehakt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 5 cm gemberwortel, geraspt, 3 tl tot 3 el verse lomboks, 1 el suiker, 6 dl koud water



Koreaans bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kool doormidden en vervolgens in stukken. Leg een laag kool in een grote schaal en strooi er een beetje zout over. Leg nog een laag kool met wat zout in de schaal; ga door tot de kool op is en eindig met zout. Leg een bord dat precies op de schaal past op de kool. Leg blikjes of stenen op het bord en zet de schaal 5 dagen weg op een koele plaats.

Bereidingswijze

Giet het vocht van de kool en spoel de kool af onder koud stromend water. Knijp kool goed uit en meng met de cayennepeper, lente-ui, knoflook, gember, lomboks en suiker. Doe de kool in een grote gesteriliseerde glazen pot. Giet het water erop en sluit de pot goed af. Zet de kool 3 tot 4 dagen in de koelkast voor u hem serveert.

Serveertip

Kim Chi is een bijgerecht dat, net als rijst bij elke Koreaanse maltijd geserveerd wordt. Als u de echte, authentieke Kim Chi wilt maken, gebruik dan 3 el Lomboks. Gehakte pepers uit een potje volstaan ook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pjotr57
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top