
Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!
400 gr. kipfilet
3 eetlepels pesto
1 courgette
200 gr. kastanjechampignons
1 pakje gezeefde tomaten
1 teentje knoflook
200 ml. creme fraiche
4 tomaten
150 gr. geraspte belegen kaas
1 pakje lasagnevellen
Lasagneschaal
Pan om te braden
Verwarm de oven op 180 graden, vet de lasagneschaal in.
Bak de kip, snijdt de kip in blokjes meng de pesto erdoor en laat dit marineren. Snijdt de courgette in plakjes, ce champignons in partjes en bak dit in een scheutje olijfolie tot de groente beetgaar zijn.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook. Bak de knoflook niet te lang mee anders wordt het bitter. Roer de creme fraiche door de kip met pesto en breng op smaak. Vul een schaal om en om met lasagnebladen en het kipmengsel.
Laat de lasagne garen garen in een voorverwarmede oven van 180 graden gedurende 30 minuten. Snijd de lasagne in stukken.
Serveer er een frisse salade bij
bralinjo 20-11-2020
Dit is een prima basisrecept. Met wat extra aanvullingen van o.a. ui en kruiden kon ik gisteren een heerlijke lasagneschotel op tafel zetten. Heb je wat kookervaring, dan vormen de kleine hiaten in de beschrijving geen enkel probleem.
Wim_Wisselink323 05-12-2018
Dit mist een beetje .....
Schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem en leg hier lasagnevellen op.
Verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus, hierop weer een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is.
Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.