lasagne met kip, pesto en courgette

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2001

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. kipfilet
3 eetlepels pesto
1 courgette
200 gr. kastanjechampignons
1 pakje gezeefde tomaten
1 teentje knoflook
200 ml. creme fraiche
4 tomaten
150 gr. geraspte belegen kaas
1 pakje lasagnevellen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lasagneschaal
Pan om te braden

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden, vet de lasagneschaal in.

Bereidingswijze

Bak de kip, snijdt de kip in blokjes meng de pesto erdoor en laat dit marineren. Snijdt de courgette in plakjes, ce champignons in partjes en bak dit in een scheutje olijfolie tot de groente beetgaar zijn.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook. Bak de knoflook niet te lang mee anders wordt het bitter. Roer de creme fraiche door de kip met pesto en breng op smaak. Vul een schaal om en om met lasagnebladen en het kipmengsel.
Laat de lasagne garen garen in een voorverwarmede oven van 180 graden gedurende 30 minuten. Snijd de lasagne in stukken.

Serveertip

Serveer er een frisse salade bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 20-11-2020

Dit is een prima basisrecept. Met wat extra aanvullingen van o.a. ui en kruiden kon ik gisteren een heerlijke lasagneschotel op tafel zetten. Heb je wat kookervaring, dan vormen de kleine hiaten in de beschrijving geen enkel probleem.

Wim_Wisselink323 avatar
Wim_Wisselink323 05-12-2018

Dit mist een beetje ..... ;) Schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem en leg hier lasagnevellen op. Verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus, hierop weer een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is. Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.

ecureuil avatar
ecureuil 25-06-2017

http://www.smulweb.nl/recepten/379441/Lasagne-met-lasagne-zalm-pesto-en-courgette

JeroenDeKort avatar
JeroenDeKort 25-06-2017

De beschrijving kan inderdaad wel een update gebruiken. Ik was al in de war bij de eerste zijn. Moest ik nou echt eerst de kip bakken en daarna in stukjes snijden en marineren?

hans3333 avatar
hans3333 10-11-2015

staat er idd een beetje vreemd, zal wel een blik van 400 gram gezeefde tomaten moeten zijn.

Joycevandeneshof avatar
Joycevandeneshof 10-11-2015

Kan iemand mij misschien vertellen wanneer je dan de de "gewone" tomaten toevoegt ?

mobiel_1361273471 avatar
mobiel_1361273471 02-05-2014

Mmmmmmm was lekker!! Alleen vond ik ook dat het recept een beetje onduidelijk beschreven was, maar met een beetje improvisatie komen we een heel eind!

Ardkookt avatar
Ardkookt 27-04-2014

Het was heerlijk! Weer een mooi nieuw recept erbij, dank!

jikke2 avatar
jikke2 26-04-2014

Moet de kip met pesto door de courgette met kastanje chamignons?

Queeny1724 avatar
Queeny1724 25-02-2013

Enthousiaste eters had ik aan tafel! Recept is idd een beetje onduidelijk opgesteld.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten