1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Linzensoep
  5. linzensoep met prei

linzensoep met prei

  • Vegetarisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gram linzen, 75 gram witte rijst, 2 aardappelen, 2 uien, 2 preien, 2 teentjes knoflook, 2 groentebouillontabletten of poederbouillon naar smaak, 2 eetlepels (olijf)olie, 30 gram boter of margarine, zout en peper en eventueel iets sambal.



Een heel stevige wintersoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen en de rijst. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de uien en snijd ze in kleine stukjes .Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan ong. 2 liter water aan de kook doe hierin de linzen. Na ongeveer een kwartier de aardappels de ui , de rijst en de bouillon toevoegen en zachtjes verder laten koken.Na ongeveer 20 minuten met de (staaf)mixer of in de keukenmachine de massa pureren. Op smaak maken met zout, peper en bij ons altijd wat sambal.

Serveertip

Lekker met turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jambalaya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jambalaya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top