Saucijzenbroodje Gevuld Met Zalm
- Internationaal, Tussengerecht
- 30-60 min.
Vrij makkelijk te maken warm voorgerecht,geserveerd met kreeftensaus.
Warme voorgerechten worden na de soep geserveerd.
Ingrediënten 4 personen
-4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries,-2 moten verse zalm,-4 plakjes gerookte zalm,-1 takje dille,-smaakstoffen,-1 ei,-2 eetlepels paneermeel.Voor de saus;
-1 blikje kreeftensoep,-2 dl.room.Eventueel wat zalmeitjes
Benodigdheden
kwast om de eierstruif te strijken.
Voorbereiding
-verwarm een oven voor op 220 graden,-ontdooi de plakjes bladerdeeg,-snij de dille,-klop het ei los in een bakje,-ontdoe de moten zalm van graat en vel en verdeel het in vier lange delen.
Bereidingswijze
-bestrooi de stukken zalm met de gesneden dille en smaakstoffen,-omwikkel ze met een plakje gerookte zalm,-rol er een plak bladerdeeg omheen en plaats het op een ovenplaat zodanig dat de sluiting onder zit,-strijk de rolletjes in met eierstruif en herhaal dit na een kwartier,-strooi en paneermeel overheen,-bak de zalmsausijzen in ong.20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
De saus maak je door de helft van het onverdunde blikje kreeftesoep te verwarmen met 2 a 3 dl room.
Serveertip
Versier een bord met een beetje sla enz.Snij het saucijsje in het midden schuindoor en dresseer het op het midden van het bord,giet er wat saus omheen en als extra versiering eventueel wat zalmeitjes.
Wijn?een lekkere Chardonnay.