Appel-kaneeloliebollen

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-01-2001

Lekker Lekker!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g rozijnen, 2 appels, 500 g bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 eetlepel kaneel,
1 theelepel, zout, 1 ei, olie, poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wel de rozijnen 20 minuten in een kom met heet water. Schil de appels en snijd ze in
stukjes. Roer in een beslagkom de bloem, gist, kaneel en zout door elkaar. Meng met de
handmixer met deeghaken het ei en 4? dl water erdoor en blijf kloppen tot het beslag
glad is. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Schep de rozijnen en appel door het beslag. Laat het beslag afgedekt met plastic folie
op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verhit de olie in een
frituurpan tot 175 ?C. Schep het beslag voorzichtig door. Doop een ijsbolletjestang in
het hete vet en schep hiermee ca. 5 bolletjes beslag in de olie. Bak de oliebollen in
ca. 6 minuten goudbruin en keer ze halverwege. Laat de oliebollen op keukenpapier
uitlekken. Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier in gedeelten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

asterkookt avatar
asterkookt 29-12-2001

Hoe kan je zonder een frituurpan, de oliebollen bakken??????

limbrabo36 avatar
limbrabo36 29-12-2001

Bedankt voor het recept; ga het zeker uitproberen (ook maandag; volgens mij wordt dat de "oliebollenbakdag"!!!). Ze krijgen beslist een beter ount dan de gemiddelde oliebol van de kramen dit jaar! Fijne jaarwisseling en denk eraan: Voorzichtig met vuurwerk!

mamadesajo avatar
mamadesajo 27-12-2001

heb het uitgeprint en ga het maandag proberen!!! ik laat het je dan nog weten!!! groetjes en fijne jaar-wisseling

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten