1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Artisjokken Met Knoflook-Kervelsaus

Artisjokken Met Knoflook-Kervelsaus

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2001

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote artisjokken, citroensap, zout, olijvonaise knoflook van Remia, melk, fijngeknipte kervelblaadjes.Met dank aan groentekraam Schrijvershof op de margrietsingel in Rijswijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan vol met water en citroensap en ?n beetje zout aan de kook. Verwijder de stelen van de artisjokken. Knip de punten van de blaadjes af en wrijf deze in met citroensap tegen het verkleuren. Voeg als het water kookt de artisjokken toe en laat boven een matig vuur 30 min koken. Bereid ondertussen de saus.
Neemt enkele el olijvonaise, voeg hier ca. 1 el melk aan toe tot een mooie vloeibare saus ontstaat. Voeg hier aan toe de kervelblaadjes. Breng op smaak met versgemalen peper en evt. paprikapoeder.
De artisjokken zijn gaar indien binnenste blaadjes er makkelijk uit kunnen trekken.
Laat ze even onderste boven in ?n vergiet uitlekken. De blaadjes worden met de hand gepakt en het zachte vlees word er afgegeten. Als alle blaadjes zijn opgegeten komt u bij het hooi, dit verwijdert u met een theelepel en daar onder zit de artisjokbodem als laatste traktatie.
Bij meer tijd kun je natuurlijk er ook een heerlijke vinaigrette bij maken van olijfolie, wijnazijn, mosterd, peper en verse kruiden zoals kervel, bieslook, peterselie etc, etc.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maigret


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maigret
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top