aardbei-mascarponetrifle
- Italiaans, Nagerecht
- 0-10 min.
Gegeten met kerst, het zag er niet uit maar was erg lekker!!
Ingrediënten 6 personen
*1 bekertje slagroom (250 ml) *1 bak mascarpone (250 ml) *4 eetlepels aardbeienjam * 2 blikjes aardbeien *100 g lange vingers *2 eetlepels vruchtenlikeur *1 pak cantuccini koekjes van SaporiVoorbereiding
Het gerecht kan eventueel een dag van tevoren klaar gemaakt worden
Bereidingswijze
In een kom slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel scheppen (niet gladroeren). Aardbeien laten uitlekken.
Lange vingers op de bodem van een schaal leggen en besprenkelen met likeur. Deel van roommengsel erover verdelen. Een deel van de aardbeien erover verdelen en de helft van overgebleven roommengsel erover verdelen.Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van de room over de koekjes scheppen. Garneren met de rest van de aardbeien. Tot gebruik in de koelkast zetten.