Wafels
- Belgisch, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-01-2001
Deze fijne wafels kunnen zowel met een zoete als met een hartige garnering geserveerd worden.
Ingrediënten 8 personen
2 eieren, 50 gram zachte roomboter of margarine, 300 gram (tarwe)bloem, 1 tl. bakpoeder, 1 tl. zout, 1 tl. suiker, 1/2 liter (soja)melkBenodigdheden
Wafelijzer, mixerBereidingswijze
De eieren met de boter loskloppen. De bloem met het bakpoeder in een beslagkom zeven, Het zout en de suiker erdoor mengen. Het bloemmengsel afgewisseld met de melk door de eiercreme roeren. Een wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat verwarmen, eventueel ook invetten. Met een lepel wat van het beslag over de wafelplaten verdelen. Het apparaat sluiten en de wafels goudbruin bakken. Op deze manier al het beslag verwerken. Wafels die klaar zijn meteen op een rooster leggen en laten uitwasemen.
Serveertip
Voor een zoete lekkernij de wafels met vruchten, confiture of slagroom garneren en bestrooien met poedersuiker. Voor een hartige snack bijvoorbeeld kruidenkwark bij de wafels serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties