1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ouderwets Draadjesvlees

Ouderwets Draadjesvlees

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-12-2000

Ingrediënten 4 personen


750 gr doorregen runderlappen of sukadelappen; 1 grote ui, 50 gr boter, 2 eetlepels tomatenpuree, zout en peper, 0,5 liter water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnageltjes, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels aangeroerde maizena



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snipper de ui

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees rondom aan en bestrooi met wat zout en peper. Neem het vlees uit de pan. Laat de ui in de braadboter glazig fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meenbakken. Blus af met het handwarme water en voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de azijn toe. Breng aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat met het deksel op de pan op een zo laag mogelijk pitje ciraca 3 uur stoven tot het vlees gaar is. Proef of er nog zou of peper bij moet en bind de saus met maizena of allesbinder.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappel of aardappelpuree en groente naar keuze. bv rode kool of boontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantal2


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantal2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top