1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spareribs

Spareribs

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg dikke spekribben, 3 el honing, 1 el azijn, 1 el olie, 1 el bessengelei (geen aardbeien nemen wegens te zoet), 1 el tomatenketchup, 1 el donkere sojasaus, pezo en mosterd


Verder heb je nodig


Kommetje voor marinade, borsteltje en BBQ
of
marinadekommetje, lepel, diepe grote pan met goed sluitend deksel


Beetje zoete spekribben, kan als broodmaaltijd of op BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade maken van honing, azijn, gelei, ketchup en sojasaus (en olie indien op BBQ)
ribben inwrijven met genoeg mosterd en dan kruiden langs alle zijden met peper en zout.

Bereidingswijze

Rooster de ribben op een matig vuurtje op de BBQ. Smeer regelmatig marinade erover
OF
doe boter/olie in diepe pan. Bak ribben goed aan langs alle kanten. Lepel de marinade erover en laat sudderen onder deksel. Regelmatig controleren op aanbakken vanwege honing en bessengelei. Voeg dan eventueel beetje water toe. Suddertijd ongeveer 45' naargelang dikte van de ribben

Serveertip

Wij eten dit meestal met brood. (witte rijst kan ook)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top