Spareribs

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2000

beetje zoete spekribben, kan als broodmaaltijd of op BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg dikke spekribben, 3 el honing, 1 el azijn, 1 el olie, 1 el bessengelei (geen aardbeien nemen wegens te zoet), 1 el tomatenketchup, 1 el donkere sojasaus, pezo en mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kommetje voor marinade, borsteltje en BBQ
of
marinadekommetje, lepel, diepe grote pan met goed sluitend deksel

Voorbereiding

marinade maken van honing, azijn, gelei, ketchup en sojasaus (en olie indien op BBQ)
ribben inwrijven met genoeg mosterd en dan kruiden langs alle zijden met peper en zout.

Bereidingswijze

rooster de ribben op een matig vuurtje op de BBQ. Smeer regelmatig marinade erover
OF
doe boter/olie in diepe pan. Bak ribben goed aan langs alle kanten. Lepel de marinade erover en laat sudderen onder deksel. Regelmatig controleren op aanbakken vanwege honing en bessengelei. Voeg dan eventueel beetje water toe. Suddertijd ongeveer 45' naargelang dikte van de ribben

Serveertip

Wij eten dit meestal met brood. (witte rijst kan ook)

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 13-11-2001

Hoi Marleen. Ik wil je even laten weten dat ik dit heb meegenomen.Dit is tenminste lekker zoetig. Groetjes Will.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten