Gepocheerde oester op een bedje van lamsoren met champagne
- Frans, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
"Huitres pochees sur lit d'asters maritimes et sauce au champagne"
Ingrediënten 2 recipe.people
12 platte oesters n? 0000 -100 gr lamsoor - 25 gr sjalot - 25 gr boter - 1 dl champagne - 1 dl visbouillon - 1 dl slagroom - 25 gr koude boter in klontjes - grof zeezout - zeewier - 1 citroen - fijn zeezout.Benodigdheden
een slacentrifuge - een zeefje - borden.Voorbereiding
Hak de sjalot in stukjes. Zoek de lamsoren zorgvuldig uit, verwijder de grote stelen, was de blaadjes en droog ze in de slacentrifuge. Was het zeewier.
Bereidingswijze
Kook de champagne samen met de bouillon en room in tot eenderde. Steek de oesters open en vang het vocht op door een zeefje. Verwarm de oven voor. Pocheer de oesters in het eigen vocht gaar gedurende 30 seconden. Fruit de sjalot in de hete boter glazig, voeg de lamsoren toe en smoor ze kort gaar. Was de oesterschelpen zorgvuldig en verwarm ze in een hete oven gedurende enkele minuten. Strooi op de borden wat grof zeezout en zet de oesterschelpen hierin. Leg wat zeewier in het midden van de borden. Vul de schelpen met de lamsoren en leg hierop een oester. Klop de ingekookte saus op met klontjes koude boter en breng de saus verder op smaak met wat peper en zout.
Serveertip
Schep de saus op de gevulde oesters en garneer de borden met een partje citroen.