1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aardappelsalade
  5. aardappelsalade op excellente wijze

aardappelsalade op excellente wijze

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2000

Ingrediënten 4 personen


De Basis:
♫1 kg aardappelen, (half kruimige)
♫rozemarijn
♫Bouillonblokje
♫zout naar smaak toevoegen
♫klontje boter
DRESSING:
♫creme fraiche + mayonaise naar smaak
♫eetlepel ketchup
♫het sap van 1 citroen
♫mosterd
♫3 el azijn
♫zout
♫zwarte peper (liefst vers gemalen)
♫mespunt suiker
♫1 kleine ui
♫3 tenen knoflook, fijngestampt
VOOR de salade:
♫1 zoetzure appel (franse golden delicious)
♫1 of 2 uitgeknepen tros-tomaten
♫1 augurk,
♫klein blikje doperwtjes met wortel
♫1 blikje tonijn op water
♫15 gesnipperde zilveruitjes
♫peterselie
♫selderij
VOOR de garnering:
♫2 hardgekookte eieren,
♫1/2 doosje tuinkers;
♫eikenbladsla,
♫haring,
♫rivierkreeftjes,
♫zalm,
♫ham,
♫meloen,
♫asperges,
♫augurkjes
♫zilveruitjes


Verder heb je nodig


Grote ruime diepe schaal om in te mengen, spatel, mes, vork, snijplank. Voor het opdienen een ruime ovalen platte schaal.


Koudbuffet/garnering met vis/salade. Uitgebreide en uitgekiende samenstelling

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen koken met bouillonblokje, wat rozemarijn, klontje boter. Afgieten, niet/weinig laten uitstomen (moet niet al te droog zijn).

Bereidingswijze

Maak tijdens het koken van de aardappelen de dressing aan: meng 1,25 dl creme fraiche met het sap van 1 citroen de mosterd, 3 el azijn, zwarte peper (liefst vers gemalen),theelepel suiker, eetlepel ketchup, eetlepel mayonaise, kleingesneden ui, 3 kleingesneden tenen knoflook. Prak met een vork de ui en knoflook door de dressing, zodat de sappen eruit komen. Proef de dressing en breng op smaak met zout,peper, citroensap.(niet te zuur, te zout, niet te flauw).
Dan dit door de warme aardappelen scheppen, goed mengen. Dit mengen met de geschilde, ontklokhuisde en kleingesneden appel, de tomaten door midden snijden, uitknijpen en in kleine stukjes snijden. het blikje tonijn op water geheel opendraaien, druk het losse blik-deksel stevig in het blik (= op de tonijnmoot)zodat de vis ontwaterd (op de kop houden), gooi de tonijn in de schaal met aardappelen, tomaten, voeg er de fijngesnipperde augurkjes door, zilveruitjes, appel, peterselie fijngehakt en selderij. en het uitgelekte blikje doperwtjes met wortel lekker door elkaar scheppen tot een smeuiige maar niet te natte massa ontstaat. losjes scheppen, zodat de doperwtjes niet kapot gaan.

Serveertip

VOOR de garnering: de eikesla in een krans op de schaal leggen; de salade in het midden, een mooi ovalen vorm van maken (gladstrijken met schone handen)de hardgekookte eieren er in plakjes bij,
tuinkers, haring uit blik, rivierkreeftjes, zalm uit blik in brokjes, meloenstukjes in rolletjes ham erbij,asperges, kleine augurkjes en zilveruitjes. Snipper er verse bieslook en peterselie overheen. Lekkere verse stokbroodjes erbij serveren. Denk er ook eens aan om bovenop de salade een mooie schoongemaakte en gekookte (4 minuten)kreeft te plaatsen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smiley


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smiley
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top