Voor 2,5 dl:
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika in blokjes
half - 1 rode of groene spaanse peper
half tl gemalen komijn
half tl gemalen koriander
half teentje knoflook, geperst
snufje zout, peper en suiker
400 g tomaten uit blik
tomatenpuree (naar keuze)
Pan met dikke bodem
Knoflookpers
blikopener
Invriezen:
Vul diepvriesdoosjes met de saus op kamertemperatuur. Tacosaus kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden. Ontdooi bij kamertemperatuur en breek de saus tijdens het ontdooien in stukjes.
Lekker als saus, garnering, dipsaus of ingredient voor extra smaak van een gerecht. Voorbereiding: 18 min. Kooktijd 9 min. Invriesbaar
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigzins zacht. Hak de spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 min. Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 min. op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik deze warm of koud afhankelijk van het recept.
Lekker bij hoofdschotels met vis, vlees of gevogelte, bij taco's, tostada's, nacho's of als dipsaus bij tortillachips.