Amerikaanse Ham Met Pittige Vruchtencompote

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2000

Voorgerecht voor 8 personen. Hoofdgerecht voor minstens 4.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 slalotje, 1 teen knoflook, 1 rode peper, 2 jonagold, 2 nectarines, 20 witte pitloze druiven, 25 gr. roomboter, 1 el citroensap, snufje zout, 1 gemarineerde ham ( o.a. bij AH en Konmar), 1 el gepelde pistachenootjes.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper pitjes verwijderen en fijnsnipperen. (neem ?n halve als je bang bent dat het te heet word), Appels, nectarines in blokjes snijden.

In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut fruiten. Fruit en citroensap toevoegen en ca. 1 minuut goed doorwarmen.

Ham klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing. Dan in plakken van ongeveer ? cm dik snijden. Plakken ham op schaal dakpansgewijs schikken en compote ernaast scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham schikken.


Serveertip

Lekker bij rijst of aardappelpuree of gebakken krieltjes. Ook een komkommersalade is er lekker fris bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten