40 gram zelfrijzendbakmeel*1 ei licht geklopt*11/3 el melk*1/3 el zure room.
VOOR DE VULLING: 0,40 dl zure room*1 el mayonaise*1/3 el citroen*1 tl bieslook*ca. 45 gram zalm
Kom*koekepan
Heeeeel lekker. 15 stuks
De bloem zeven. Ei, mel en zure room toevoegen. Tot glad beslag kloppen en even laten staan. Een koekepan licht met boter bestrijken een tl van het beslag in een pan doen, en dat nog een paar keer tot de koekepan vol is wel genoeg tussenruimte laten. Wanneer de bovenkant bubbelt de blini omdraaien als die ook gekleurd is blini uit pan nemen en op bord leggen.
Voor de vulling alle ingredienten behalve de zalm mengen. Wat van de vulling op een blini scheppen en daar een lekker stukje zalm opleggen.
Mooi op een schaal met wat groen. En evetueel op de zalm nog een sprietje bieslook leggen