blini?s met zure room en zalm

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2000

Heeeeel lekker. 15 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
40 gram zelfrijzendbakmeel*1 ei licht geklopt*11/3 el melk*1/3 el zure room.
VOOR DE VULLING: 0,40 dl zure room*1 el mayonaise*1/3 el citroen*1 tl bieslook*ca. 45 gram zalm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom*koekepan

Voorbereiding

De bloem zeven. Ei, mel en zure room toevoegen. Tot glad beslag kloppen en even laten staan. Een koekepan licht met boter bestrijken een tl van het beslag in een pan doen, en dat nog een paar keer tot de koekepan vol is wel genoeg tussenruimte laten. Wanneer de bovenkant bubbelt de blini omdraaien als die ook gekleurd is blini uit pan nemen en op bord leggen.

Bereidingswijze

Voor de vulling alle ingredienten behalve de zalm mengen. Wat van de vulling op een blini scheppen en daar een lekker stukje zalm opleggen.

Serveertip

Mooi op een schaal met wat groen. En evetueel op de zalm nog een sprietje bieslook leggen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten