1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paksoi
  5. Moksi Meti

Moksi Meti

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2000

Ingrediënten


Marinade:
1/4 kleine ui, 1/2 laurierblad, 5 eetl. ketjap, mespunt nootmuskaat, 3 kruidnakgels, 1/2 theel. paprikapoeder, mespunt cayennenpeper, 1/2 theel. zout, 1 eetl. suiker, 2 teentjes knoflook

1/2 pond hamlappen, marinade, 2 kippenbouten, 2 speklapjes, 1 ui, 4 bosuitjes, 4 ons paksoi, 4 ons rijst, zout, 5 33tl. olie, 1 eetl. maizena, 1 dl kippeboullon, 1-2 eetl. fijngesneden peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade: Snipper de ui heel fijn, kneus het laurierblad, meng alle ingredienten door elkaar en laat 1 dag in de keolkast 1 dag trekken. De marinade is in de koelkast ca. 2 weken houdbaar

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in dunne reepjes en meng het met wat marinade. HAk de kippebouten elk in 4 stuuken en meng ze met wat amrinade.Snijd de speklapjes elk in 6 stukjes en meng ze met wat marinade. Laat het vlees afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Snijd de bosuitjes reepjes en de paksoi in stukjes. Kook de rijst verhit 3 eetl. olie in de wadjan of wok bak de hamlpjes 5 min. Neem ze uit de pan en bak de kippenboutjes 8 min. Neem ze uit de pan. En bak de speklapjes 8 min.. Neem ze uit de pan. Bak de ui, de bosui en de paksoi met een snufje zout hoog op vuur ca. 3 min. Doe het vlees bij de groente leng de maizena met de bouillon en voeg dit bij het vlees groente mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur nog ca 5 min. zachtjes koken. Voeg eventueel naar smaak de gesneden peper en wat zout toe.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophiaa


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophiaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top