1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tiramisu
  6. tiramisu

tiramisu

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-12-2000

Ingrediënten


10 eigelen
500 gram suiker
10 gram gelatinepoeder
langevingers
1 kg. mascarpone
koffie


Verder heb je nodig


Mixer


Heerlijk nagerecht hoofdzakelijk bestaande uit mascarpone, koffie en eigeel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de eigelen met de suiker au bain marie op tot 70 graden C. en klop nu zo lang tot de creme koud is. Los de gelatine in iets witte wijn op en vermeng met de mascarpone (Italiaanse zachte kaassoort). Voeg dit bij de eiercreme. Drenk de langevingers in de koffie. Neem een rechthoekigevorm en vul deze met laagjes langevingers en creme. Begin met een laag langevingers en eindig met een laagje creme en bestuif deze met gezeefde cacaopoeder. Zet het geheel nu in de koelkast en laat het hier zeker 24 uur staan. Vorm hiervan met twee lepels quenellen en leg ze op een bord.

Serveertip

Serveer met vanillesaus en koffiesorbet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van latindancer


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van latindancer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top