1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Sjau-Mai

Sjau-Mai

Door: lekerbek

  • Chinees, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-12-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr varkensgehakt
3 voorgeweekte paddestoelen
60 gr bamboescheuten
60 gr Szetsjuan ingemaakte kool
Aromatische saus: 1 th zout
2 th sesamolie
2 th sherry
2 eetl sojasaus
peper
1 eetl ma?zena
30 deeglapjes



Het befaamde "gestoomde hapje" uit China

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de paddestoelen, bamboescheuten en kool fijn
2. Maak het gehakt hiermee aan. Voeg de aromatische saus toe en werk alles goed door elkaar.
3. Vul de Sjau-mai lapjes.
Houd het deeglapje in uw handholte, leg in het midden een lepeltje van de vulling.
Plooi de zijkanten van het deegrondje zo natuurlijk mogelijk tegen de vulling aan.
Knijp nu het midden van de nu bekervormige noedel in, zodat de vulling goed vast zit.
Laat het noedeltje een paar keer lichtjes op de tafel vallen, waardoor de bodem plat wordt.
4. Smeer de bodem van een rooster van een stoompan in met olie of bedek deze met een doek of papier.
Schik de sjau-mai hierop zonder dat ze elkaar raken.
Stoom ze 5 a 7 minuten
5. Dien ze op met mosterd of sojasaus. Men kan de noedels warm houden onder een vochtige doek.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekerbek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top