Hartige Taart Met Tonijn En Ansjovis

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-12-2000

Heerlijke hartige taart. Kan warm gegeten worden of koud als onderdeel van een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 blaadjes bladerdeeg
150 gram geraspte kaas
1 gesnipperde rode paprika
1 blikje tonijn
2 el kappertjes
1 dl slagroom
2 eieren
peper zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Klop de eieren los met slagroom en meng het beslag met geraspte kaas. Hak de ansjovis fijn en meng met tonijn, paprika en kappertjes. Breng het beslag op smaak met peper en zout. Bekleed een bakvorm met deeg. Vul het met het vismengsel, schenk het beslag erover en bak de taart in 35 minuten gaar (voorverwarmde oven; stand 3). Lekker met salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

haham avatar
haham 13-03-2013

Heb de taart vandaag voor het eerst gebakken en het was naar tevredenheid. Zag er mooi uit, smaakte goed. Wederhelft vond een heel blikje ansjo te veel, ik vond het net kunnen. Had er een grote ui aan toegevoegd, basilicum, peterselie en de taart op 180 graden 40 minuten gebakken. Was lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten