Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalm
  5. Mosterdsoep Met Zalm

Mosterdsoep Met Zalm

Door: ermatire

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2000

Ingrediënten 8 personen


25 gram boter
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 el fijngehakte (verse) dragon
2 visbouillontabletten
4 el Zaanse mosterd (naar smaak, meer)
2 potten visfond
2 dl slankroom
200 gram gerookte zalm
1 blikje tomatenpuree (voor de kleur)


Verder heb je nodig


Staafmixer


Een van de vele, maar volgens mijn dochter Renske de lekkerste, variant op de mosterd-zalmsoep.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter. Snipper de sjalotten en hak de teentjes knoflook fijn. Fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokjes en de visfond. Breng de bouillon aan de kook en laat de ui 20 minuten in de bouillon trekken. Pureer met staafmixer de stukjes ui. Voeg de mosterd, de tomatenpuree en de room toe. Laat het geheel al roerend aan de kook komen en kook de soep een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Breng de soep aan de kook. Voeg de dragon toe. Snij de zalm in reepjes. Verdeel de zalm over 8 borden en schenk de soep over de zalm.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top