1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. surinaamse nasi

surinaamse nasi

Door: josek

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2000

Ingrediënten 4 personen


Kotomisi Rijst
1 potje Faja Lobi Nasi Goreng (Roerbaksaus)
trassie
3 eieren
olie
(in blokjes gesneden) 250 gram kipfilet
1 fijngesneden stengel selderij
1 gesneden stengel prei
zout


Verder heb je nodig


Wok


Lekker pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
9 eetlepels olie verhitten, kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het gaar is; hieraan toevoegen 5 volle eetlepels Nasi Goreng, 2 mespuntjes trassie, selderij, prei en het geheel 3 minuten roerbakken.
3 kopjes gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; het laatste minuut de eieren toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip

Serveren met gebakken banaan, kouseband, tomaat en komkommer.; geef er Surinaamse Lontoe Kroepoek en Surinaamse Hot Sambal bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top