1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. geporcheerd ei met bacon en zachte citroensaus.

geporcheerd ei met bacon en zachte citroensaus.

Door: happy2day

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-12-2000

Ingrediënten 4 personen


8 dunne plakjes bacon,
2 eetl azijn,
4 verse eieren,
zout, peper,
1 ? dl slagroom,
2 citroenen,
2 dl vleesbouillon,
2 theel suiker,
2 eetl fijngeknipte bieslook, 12 sprietjes,
2 beschuitbollen.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 1 liter water met de azijn tegen de kook aan.
Breek een ei in een kopje. Roer in het bijna kokende water met een lepel 3 x rechtsom en 1 x linksom en laat het ei in de ontstane kolk glijden.
Pocheer het ei ca 4 minuten. schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water. Pocheer zo nog 3 eieren.
Klop ondertussen ? dl van de slagroom bijna stijf.
Snijd van 1 citroen 12 dunne plakjes en pers de andere uit. Breng de bouillon met het citroensap een 1 dl dunne slagroom aan de kook. Kook de saus op een hoog vuur in tot ongeveer 1 ? dl saus over is ( ca 5 minuten ). Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, een snufje zout en een snufje peper toe.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin.
Snijd de beschuitbollen doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de gril goudbruin. Leg ze in het midden van 4 warme borden.
Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen.
Spatel de geklopte slaroom door de saus en schep de saus over de eieren. Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.

Bereidingstijd ca 25 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top