1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gemberpannenkoektaart

Gemberpannenkoektaart

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-12-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gr bloem
1 ei
2,5 dl melk
msp zout
1 zakje vanillesuiker
30 gr gesmolten boter
0,25 l room
2 eetl suiker
1 zakje klopvast
150 gr gemberjam
kaneel
poedersuiker



Nagerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem in een kom doen. In het midden een kuiltje maken. Hierin het ei breken en 0,5 dl melk schenken. Van het midden uit een glad beslag roeren en dit verdunnen met de rest van de melk. Zout, vanillesuiker en gesmolten boter door het beslag roeren.
In een klein koekenpan een flinter boter verhitten, een dun laagje beslag in de pan schenken en de pannenkoek aan beide kanten gaar en bruin bakken.
Voor het bakken van de volgende pannenkoeken is geen boter meer nodig.
De pannenkoeken laten afkoelen. De slagroom met suiker en klopvast stijf slaan. Iedere pannenkoek aan een kant met met gemberjam en slagroom bestrijken en met wat kaneel bestrooien. De pannenkoeken op elkaar stapelen. De bovenkant dik met poedersuiker bestrooien.
De taart in punten serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top