1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensrollade Met Groente In Bladerdeeg

Varkensrollade Met Groente In Bladerdeeg

Door: sintevreetaan

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-12-2000

Ingrediënten 6 personen


85 g boter
1 varkensfiletrollade a 500 g
10 plakjes bladerdeeg
1 sjalotje
1 aardappel
? stengel bleekselderij
? bakje champignons
4 takjes peterselie
3 takjes selderij
teentje knoflook
zout, peper
1 thl tijm
1 lepel bloem
1 ei
(en een worteltje of 2, 3, in stukjes, als je dat wil)


Verder heb je nodig


Ik zou geen al te sterk gekruide rollade kopen... Laat eventueel bij een goede slager een rollade opbinden, waar je bijstaat!


Een recept dat zo'n 15 jaar geleden in de ALlerhande of Tip is verschenen. Ik heb dat toen gemaakt, en het beviel prima!!!
In de ingredienten komt wortel niet voor als vulling, maar wel op de foto. Dus als je er een worteltje in stukjes bij wil doen, zal niemand je tegenhouden...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 50 g boter, braad de rollade in 5 minuten rondom bruin. Zet de deksel schuin op de pan en laat de rollade in ca.40 minuten gaarbraden. Laat het vlees op een plank in een uur afkoelen.
Verwijder het plastic tussen het bladerdeeg, leg de plakjes op elkaar en laat in de koelkast ontdooien (30 minuten).
Snipper de sjalot, snij de geschilde aardappel in heel kleine blokjes, snij de bleekselderij in stukjes, snij de champignons in kleine stukjes, pel de knoflook.
Verhit 25 g boter, laat sjalot, aardappel, bleekselderij en champignons ca.5 minuten zachtjes bakken tot het vocht is verdampt.Pers de knoflook erboven uit.
Voeg peterselie, selderij en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap die ca. 10 cm langer is dan de rollade en 3x zo breed.Verdeel het groentemengsel
over de lap, laat 3 cm aan de randen vrij. Verwijder de touwtjes van de rollade en leg op het groentemengsel. Rol het deeg om de rollade en sluit als een pakkketje, maak de randen nat met water en plak vast. Verwijder overtollige randen deeg (eventueel figuurtjes daarvan maken om het gerechtte versieren, zoals hulstblaadjes en sterretjes...).
Zet tot 1/2 uur voor gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200?. Vet een bakplaat in.
Leg het deegpakketje met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat uit de oven 5 minuten rusten. Verwarm 4 borden voor. Snij de rollade in plakken van een cm dik en verdeel over de borden.

Serveertip

Legio mogelijkheden! Wat dacht je van aardappeltjes met kruidenboter en verse groenten zoals worteltjes en peultjes?



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sintevreetaan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top