Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. kerst konijn

kerst konijn

Door: dirk_p

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 stuks konijnenbouten
500 gram Zuurkool
50 gram uien
25 gram wortelblokjes 10 mm
1 dl rode wijn
2.5 el ketjap manis
2 tel sambal
5 gram gemalen verse peper
5 gram zout
20 gram boter of margarine
Voor de smaakstoffen geldt:
Uiteraard zijn dit indicatie gewichten afhankelijk van hoe je eigen smaak is voeg je meer of minder kruiden zout of ketjap toe.


Verder heb je nodig


* Schaal om vlees in te marineren
* Braadpan met deksel
* Klein koksmes


Ingredienten:
200 gram konijnenbouten
500 gram Zuurkool
50 gram uien 10 mm
50 gram wortelblokjes 10 mm
1 dl rode wijn
2.5 el ketjap manis
2 tel sambal
5 gram gemalen verse peper
5 gram zout
20 gram boter of margarine
Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur.
Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool
of sajur van chinese kool met uien

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Marineer de konijnbouten met de ketjap de
sambal, peper en zout.
* Snij de wortel in blokjes van 10 mm
* Snij de uien in blokjes van 10 mm


Bereidingswijze

* Marineer de konijnenbouten met de sambal
en de ketjap peper zout .
* Laat boter of margarine smelten en
braad hierin de konijnenbouten goudbruin.
* Blus af met de rode wijn, voeg de uien,
wortelblokjes en de zuurkool toe.
* Deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur.

Serveertip

Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool
of sajur van chinese kool met uien.Of gewoon wat jezelf lekker lijkt.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dirk_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top