Chow mein

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2000

TJAUW MIN (chinese bami)
Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. chinese eier mie,
2 x 4 e.l. olie.
300 gr. prei in stukjes,
8 in dunne ringen gesneden sjalotten.
4 a 5 ons mager varkens vlees in dunne plakjes (niet te klein snijden hoor),
12 gedroogde chinese champignons ( 30 min. weken in lauw water en dan halveren).
4 e.l. rijstwijn,
1 a 2 d.l. kippenbouilon,
4 e.l. oestersaus,
4 e.l. light (imperiaal)sojasaus,
snufje vetsin,
snufje suiker
mespuntje vijfkruiden poeder.
4 t.l. maizena.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In de wok de olie verhitten.
De prei en de sjalotten 2 min. roerbakken. Vlees erbij en nog eens 2 a 3 min. roerbakken.
de champignons erbij en 1 min. meebakken.
De rijstwijn, bouillon, oestersaus, sojasaus, vetsin, suiker en vijfkruidenpoeder toevoegen en rond scheppen. Het geheel wat binden met de maizena. (niet te dik hoor).
Op laag vuur warm houden.
In een wok 4 e.l. olie verhitten en hierin
de gekookte en goed uigelekte mie bakken.
Je kan het knapperig bakken maar als je dit niet lekker vind dan bak je ze niet te hard.
Wat mie op een warm bord en schep er dan wat van de saus op.

Je kan ook de mie meebakken met de groente e.d.
Neem dan wel veel minder bouillon e.d. Je kan dan de mie aan het eind toevoegen en droog bakken.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 24-07-2006

Was verukkelijk! De mie knapperig bakken was ook geen enkel probleem.<br>Groetjes, Astrid.

orphan avatar
orphan 19-07-2006

Lijkt me heerlijk en makkelijk (wel handig bij deze temperaturen) dus zet het favo.<br>Grtjs, Astrid.

carla35 avatar
carla35 10-05-2002

Heerlijk, snel en makkelijk recept. Ik heb alleen de mie gehalveerd want een pond vond ik te veel. Dus in verhouding had ik meer vlees. Vroeg me alleen af hoe jij de mie bakt. In de wok bleef het met een paar lepels olie aan de pan plakken en het duurde lang, ondanks mijn grote wokvlam voordat het een beetje knapperig was. Overigens was het ook met de minder knapperige mie heel smakelijk hoor, bedankt. Voor herhaling vatbaar.

carla35 avatar
carla35 10-05-2002

Heerlijk, snel en makkelijk recept. Ik heb alleen de mie gehalveerd want een pond vond ik te veel. Dus in verhouding had ik meer vlees. Vroeg me alleen af hoe jij de mie bakt. In de wok bleef het met een paar lepels olie aan de pan plakken en het duurde lang, ondanks mijn grote wokvlam voordat het een beetje knapperig was. Overigens was het ook met de minder knapperige mie heel smakelijk hoor, bedankt. Voor herhaling vatbaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten