1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chow mein

Chow mein

Door: sjeeny

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. chinese eier mie,
2 x 4 e.l. olie.
300 gr. prei in stukjes,
8 in dunne ringen gesneden sjalotten.
4 a 5 ons mager varkens vlees in dunne plakjes (niet te klein snijden hoor),
12 gedroogde chinese champignons ( 30 min. weken in lauw water en dan halveren).
4 e.l. rijstwijn,
1 a 2 d.l. kippenbouilon,
4 e.l. oestersaus,
4 e.l. light (imperiaal)sojasaus,
snufje vetsin,
snufje suiker
mespuntje vijfkruiden poeder.
4 t.l. maizena.



TJAUW MIN (chinese bami)Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In de wok de olie verhitten.
De prei en de sjalotten 2 min. roerbakken. Vlees erbij en nog eens 2 a 3 min. roerbakken.
de champignons erbij en 1 min. meebakken.
De rijstwijn, bouillon, oestersaus, sojasaus, vetsin, suiker en vijfkruidenpoeder toevoegen en rond scheppen. Het geheel wat binden met de maizena. (niet te dik hoor).
Op laag vuur warm houden.
In een wok 4 e.l. olie verhitten en hierin
de gekookte en goed uigelekte mie bakken.
Je kan het knapperig bakken maar als je dit niet lekker vind dan bak je ze niet te hard.
Wat mie op een warm bord en schep er dan wat van de saus op.

Je kan ook de mie meebakken met de groente e.d.
Neem dan wel veel minder bouillon e.d. Je kan dan de mie aan het eind toevoegen en droog bakken.




Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top