Kaasplateau met Peren/Gembercompote

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Zie bereidingswijze.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Koop 4 of 5 verschillende soorten buitenlandse kaas. Probeer de Castello's eens, zoals de Castello Bleu, Castello Blanc en Castello Rouge. Dan nog een geitenkaasje, b.v. een Crottin de Chavignol en dan b.v. nog een stukje Cheddar. Dit is maar een voorbeeld, u kunt natuurlijk ook kaas naar eigen smaak nemen.

Schil een stukje gemberwortel van ca. 1 cm en het rasp het met een knoflookrasp. Roer er 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel suiker doorheen en maal er wat peper overheen. Schil 2 grote, goed rijpe sappige peren (b.v. Conference), haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in kleine blokjes. Roer de peren door het gembermengsel en laat dit lekker intrekken.

Zet het schaaltje perencompote in het midden van een mooie ronde schaal en rangschik de kaas er omheen. Garneer de schaal met toefjes mint en kleine trosjes blauwe druiven.

N.B.:
Castello Bleu, Blanc en Rouge zijn Deense kaasjes met een uitgesproken zachte smaak. Ze worden in halfronde kartonnen doosjes verkocht. Beslist de moeite waard om eens te proberen.
Serveertip

Serveer er een mooie oude rode Port bij.

Laatste reacties

lekker-met-fruit avatar
lekker-met-fruit 23-11-2002

Hoi, Heb je recept meegenomen naar mijn pagina.<br>Vooral de combinatie van de kazen en de perencompote lijkt me heel lekker.<br>Groetjes, <img src="http://home.hetnet.nl/~renskekronkel/priveerenee/baboeschka_fotoos/zonnekoekje_R.gif">

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten