Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tong-zalmrolletjes met mascarponesaus

Tong-zalmrolletjes met mascarponesaus

Door: bollekentwee

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-12-2000

Ingrediënten 4 personen


12 tong-zalmrolletjes (diepvries) - 20 gepelde gekookte springkrabstaartjes (diepvries) - 100 gr gerookte zalm - 2 dl droge witte wijn - 4 el kreeftensoep uit blik - 100 gr mascarpone - sap van 1/4 limoen - peper en zout - 200 gr broccoliroosjes - 2 el boter.


Verder heb je nodig


Een stoompan met rooster of steamer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de springkrabstaartjes 1 u afgedekt ontdooien op kamertemperatuur. Wikkel de diepgevroren rolletjes vis in reepjes gerookte zalm.

Bereidingswijze

Breng de witte wijn aan de kook in een brede pan. Zet er een rooster op en schik daarop de in reepjes gerookte zalm gewikkelde tong-zalmrolletjes naast elkaar. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 10 a 12 minuten stomen. Leg er de laatste 2 minuten de springkrabstaartjes bij om te verwarmen. Neem het rooster met de vis uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het kookvocht goed doorkoken. Voeg de kreeftensoep, de mascarpone en het limoensap toe. Laat verder inkoken tot u een lichtgebonden saus krijgt. Kook ondertussen de broccoli beetgaar. Giet af en roer er voorzichtig 2 eetlepels boter door.

Serveertip

Schep een spiegel saus op elk verwarmd bord en schik er de tong-zalmrolletjes op. Verdeel de springkrabstaartjes over de saus. Versier de rand met broccoliroosjes en geef er pommes duchesse bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top