1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Linzensoep
  5. linzensoep

linzensoep

Door: tienbert

  • Arabisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels zonnebloemolie, vol glas (250 ml) rode linzen, 1 grote ui, 2 bouillonblokjes (kip), 1 theelepel kerrie (masala), 2 theelepels gemalen koriander, 1 theelepel gemalen kardamom, peper, evt. wat nootmuskaat, 100 ml room, verse koriander


Verder heb je nodig


Pureerzeef


Een lekkere soep met een arabisch tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui met de olie glazig in de pan. Doe er daarna de kruiden bij (behalve de verse koriander), en bak dit even door.
Daarna een liter water, bouillonblokjes, linzen en room toevoegen, en dit ongeveer een half uur laten doorkoken op een zacht vuur.
Nu de soep in de pureerzeef pureren.
Even voor het opdienen de verse koriander toevoegen. Een paar blaadjes ter garnering op de soep leggen.

Serveertip

Als je tijd hebt maak je dit gerecht i.p.v. met bouillonblokjes lekkerder met zelfgetrokken bouillon van lamsbotten en -vlees. Kun je het beste kopen bij een islamitische slagerij! Voor dit gerecht moet 1 1/2 kg. voldoende zijn



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienbert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top