1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Waldorfsalade

Waldorfsalade

Door: ernadevries2

  • Nederlands, Buffet
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-12-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gram kipfilet, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 2 schijven ananas, 50 gram walnoten, 2 el halva mayo (CALVE), 2 el room (slag- of zure), 1/2 tl. mosterd, 4 blaadjes kropsla


Verder heb je nodig


4 mooie coupes/glazen


Speciaal voor ons familie kerstmenu

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in niet te kleine blokjes snijden en in circa 10 minuten in een beetje water zacht gaar koken. Daarna af laten koelen. Groen van de bleekselderij fijnsnijden (garnering) en bleekselderij in dunne plakjes snijden. Ananas is niet te kleine stukjes snijden. Appel in niet te kleine blokjes snijden. Walnoten grof hakken.

Voor de saus: mayo, room en mosterd mengen

Bereidingswijze

Alle ingredienten mengen. (maximaal 1 dag van tevoren klaarmaken). Maximaal 1 uur voor het serveren walnoten erdoor mengen.

Serveertip

In mooie coupes of glazen een blaadje sla doen, beetje salade erop en garneren met de fijngehakte selderijgroen.

Heerlijk met warm versgebakken stokbrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernadevries2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top